skip to Main Content

“Het mag best een beetje ondeugend zijn”, glimlacht Gerrit-Jan
ter Horst, architect, ontwerper van voorna­melijk luxueuze woningen. Gerrit-Jan schuwt gewaagde ontwerpen niet maar respecteert altijd de wensen van de klant. Hij geeft aan: “Of het nou om een aanbouw gaat, een erker of een nieuwe villa of woonhuis, ik kan overal enthousiast van worden. Het belang­rijkste is de wens van de klant, proberen te achterhalen wat mensen mooi vinden. Qua ontwerp is me niet gauw iets te gek … “

Zoowonen is de nieuwe bedrijfsnaam van ontwerper, architect Gerrit-Jan ter Horst. Op de gelijknamige website zijn zeer realistische 3D beelden van zijn creaties te zien. Bijzondere landhuizen, villa’s, moderne- en klassieke ontwerpen. “Op de website presenteer ik mijn werk, onder de nieuwe naam Zoowonen”, vertelt Gerrit-Jan. Hij vervolgt: “Bijzondere constructies, klassiek combineren met hypermodern, niet alledaagse combinaties van materialen, landhuizen verweven in een land­schap, vrijgevochten ontwerpen. Ik schuw eigen­lijk niets. Maar altijd respecteer ik de wensen van de klant.”
Zoowonen
Gerrit-Jan ter Horst is aangesloten bij team IBOC, Integraal Bouwkundig Ontwerp en Constructie, zijn kantoor is gevestigd aan de Hofstraat in Aal­ten. Zijn loopbaan begint bij architectenbureau De Wijs, Hengelo, na tien jaar neemt hij samen met zijn compagnon het kantoor over. Gerrit­-Jan ontwikkelt zich door als ontwerper en pre­senteert op het hoogste niveau 3D afbeeldingen voor onder andere designerlabs. Hij start met zijn eigen bureau 3DAT, 3D Artistic Tolerance, en maakt virtuele ontwerpen en presentaties. Ger­rit-Jan legt uit: “Nu richt ik me met Zoowonen puur op het ontwerpen van moderne en klassieke woningen, landhuizen en villa-architectuur. Daar ligt mijn hart, ik mag van geluk spreken dat ik volop werk heb en kom het hele land door.”
Wensen
Hoe gaat dat eigenlijk, een woning ontwerpen? Gerrit-Jan legt uit: “Twee mogelijkheden zijn er te noemen. De eerste is dat de opdrachtgever heel goed weet wat hij wil. Bijvoorbeeld een witte villa met een rieten dak. Dan gaan we in gesprek en ik probeer er achter te komen wat de wensen zijn. Hoe ziet de opdrachtgever de entree, de keuken, wil men hoogteverschil in de woonruimte, moet er een kantoor komen, een slaapkamer beneden? In welke ruimte mag het zonlicht komen, in de woonkamer die grenst aan het terras? Als ik de benodigde informatie heb dan ga ik goed naden­ken en maak een ontwerp.”
‘Ik schuw eigenlijk niets’

Vertrouwen
Er zijn ook opdrachtgevers die volledig vertrou­wen op de kundigheid van de ontwerper. “Dan kan ik mijn eigen creativiteit helemaal loslaten! Maar ook in zo’n geval gaan we in gesprek en pro­beer ik er achter te komen wat de opdrachtgever mooi vindt. Hoe is de gezinssamenstelling, is er een ruimte nodig voor een hobby, aan welke kan1 mag het zonlicht in huis vallen, mag er veel trans parantie zijn, glaswerk dus? Ook de praktische zaken komen aan bod, over de keuken, badka mers, chi Il- of slaapkamers, kantoorruimte, biblio theek, de ‘living’, entree, hal, trappenhuis”, aldu: Gerrit-Jan. Hij vervolgt: “Inspiratie komt meesta wel op. Soms laat ik m’n gedachten de vrije 1001 of ik rijd een stukje om even los te komen. Wat il fijn vind is om iets te ontwerpen wat een ande niet doet, iets heel aparts te creëren. Gewaagd uitdagend. Bijzondere constructies bedenken. O een onverwacht detail. Ja, je kunt rustig stelle dat ik een geweldige baan heb … !”

Back To Top