Skip to content

Visie

Zoveel mensen, zoveel wensen… Een nieuwe woning laten ontwerpen, een uitbouw of verbouw van je huidige woning of een grondige renovatie. Wat je wensen ook zijn: wat wij het liefste doen is jouw woonwensen vertalen in een ontwerp dat aan alle verwachtingen voldoet of deze zelfs overtreft! De sleutel tot elk ontwerp dat ben jij.

Eigen visie op architectuur

Bij Zoowonen hebben we een eigen visie op architectuur. We doen het op onze eigen manier, en dat is misschien niet de gemakkelijkste manier. Want elke opdracht begint bij ons steeds opnieuw met een blanco pagina. Waarom? Het antwoord is simpel: omdat iedere opdrachtgever anders is. De mensen die er komen te wonen, dát is onze inspiratiebron. Wij willen jou als opdrachtgever leren kennen. Maar dan ook écht leren kennen. Wie ben je, wat vind je belangrijk in het leven? Hoe is je gezinssamenstelling, wat zijn je hobby’s? Aan de hand daarvan gaan we onze gedachtes in combinatie met je woonwensen vertalen naar een ontwerp. Alleen op deze manier kunnen we een ontwerp maken dat je past als een maatwerk pak.

We nemen je mee in het proces

We nemen je mee gedurende het hele ontwerpproces. We proberen je te inspireren en zoeken binnen de gestelde kaders soms het randje op. We wijzen je op mogelijkheden waar je wellicht zelf nog niet aan had gedacht. Tijdens het ontwerpproces wordt het ontwerp inzichtelijk gemaakt aan de hand van plattegronden, 3D beelden, materiaalsamples en eventueel maquettes. We maken aan realiteit grenzende visualisaties, zodat je van tevoren al een duidelijk inzicht krijgt in hoe het project eruit komt te zien in de omgeving.

Zoowonen samenwerking met iBoc

Architectuur en constructie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder goede constructie geen goed gebouw. Uiteraard vinden er tijdens het ontwerpproces pittige discussies plaats tussen de creatieve architect en de praktische constructeur. Wanneer deze discussie in de ontwerpfase plaatsvindt is er samen een goede oplossing te vinden: de architect maakt zijn ontwerp nog beter door te luisteren naar de constructeur en de constructeur wordt geprikkeld om creatief mee te denken. Dit mooie proces vindt dagelijks plaats bij buro iBoc: het ontwerp wordt samen gemaakt en samen uitgewerkt. Als de constructie in een later stadium wordt bepaald levert dit altijd kostbare discussie op en vertraging. Kortom, niet nadenken maar voordenken!

Back To Top